sunnuntai 9. syyskuuta 2007

Jokelaiset KOL:n media- ja viestintä viikonlopussa

KOl järjesti viestintä- ja mediaviikonlopun savon sydämmessä Kuopiossa 08-09.09.2007. Jokelta viikonloppuun lähti luonnollisesti pieni mutta sitäkin pätevämpi delegaatio. Lauantain esimmäinen ohjelma oli luonnollisesti Seppo Kääriäisen alustus politikoista median hampaissa. Tärkein Sepon neuvo oli että politikko itse päättää minkalaista julkisuutta tahtoo. Jos alkaa esittelemään vaatekaappiaan juorulehdille, sitä saa tehdä aina. Ainoastaan positiivisia asioita ei voi olettaa kirjoitettavan, politikon on muistettava että loka lentää varmasti ihan yhtä lailla vaikkei sitä itse kukaan tahdokaan.

Aamupäivän toinen vieras oli Savon Sanomien politiikan toimittaja Mauri Liukkonen. Tämäkin isäntä osasi asiansa ja ennen kaikkea osasi esittää pointtinsa fiksusti. Puoluettomia lehdistön edustajia kannattaa kuunnella sillä "umpikepulainen" muuttuu helposti sokeaksi oman järjestönsä puutteista. Tosin onneksi muiden puolueiden kannattaisi kuunnella neutraaleja meitäkin enemmän, sillä puutteita tuntuu olevan paljon meitä enemmän. Mukavaa oppositiouraa vaan vasemmistolaisille.

Lauantai ja sunnuntai iltapäivinä pidettiin työpajoja MSL:n ammattilaisten avustuksella. Jenni Partanen piti viestintäpajaa, jossa keskityttiin miettimään millaista on hyvä viestintä. Jenni osasi alaa opiskelleena ja monia koulutuksia pitäneenä, kertoa monia hyödyllisiä ohjeita viestinnästä ja ennen kaikkea ylläpitää hyvää vuorovaikutusta kuulijoihinsa. Latikan Timo veti kirjoituspajaa, jonka anti oli myös hyvä. Nyt luulisi lehtien palstojen pullistelevan kollilaisten kirjoituksia kun opit on saatu :)

Ojakosken Markus veti sunnuntai aamupäivällä setin Politiikan lukutaidosta. Esitys oli entiseltä KOL:n pääsihteeriltä hallittu. Opetus oli että kaikki tieto ei ole objektiivista ja retoriikan keinoilla tehdään ihmeitä. Lisäksi tämä isäntä innostui kertomaan jotain filosofista pohdintaa jota taloustieteellinen filtterini ei ihan täysin sisäistänyt, mutta koulussa hereillä olleet varmaan jotain irti saivatkin. Ihan hyvää settiä kokonaisuutena.

Kerroinkohan jo kaiken oleellisen tapahtumasta edellä? Hmm.. No en tosiaan, ehkä ainoastaan äitille menevän version. Nyt kun diibadaaba on kerrottu niin voidaan mennä itse asiaan.
Kuten aina ennenkin, sauna lämpisi ja janojuoma maittoi. Illalla keskustelut muuttuivat reaalipoliittisemmiksi sillä ainakin yksi filosofi oli mukana. Hauska ja ennen kaikkea rentoa fiilis tuntui varmaan naapuri kortteleissa asti. Luonnollisesti loppuillasta lähdetttiin katsastamaan ravintola-alan yrityksiä keskustasta. Hauskaa riitti aamuntunneille asti ja oli hienoa huomata kuinka koko paikallisen yökerhon väki seurasi kollilaisten otteita tanssilattialla.

Kokonaisuutena viikonloppu oli onnistunut. Uudet mukana olleet ihmiset viihtyivät ja vanhemmilla toimijoilla ei ole ollut ongelmia ennenkään. Makkosen Katrille erityismaininta ja nöyrä kumarrus, hän hoiti sapuskat ja muut järjestelyt niin vakuuttavasti että olisin voinut jäädä pitemmäksikin aikaa nauttimaan savolaisesta vieraanvaraisuudesta.

Tulevalla viikolla kaikki kynnelle kykynevät tulkaa mukaan Joken mainioihin tapahtumiin. Erityisesti uusien opiskelijoiden saunailtaan 14.09 odotetaan runsasta osanottoa!

Joo ja noin, nähdään!

Teemu

Ei kommentteja: